No tot s’aprèn a les facultats, alguns/es professionals no tenim prou habilitats per parlar de la sexualitat, la mort o les emocions. Els tallers pretenen donar un enfocament des de la vessant humana, emocional i global de la persona pels professionals.
Emocions de la dona durant el treball de part: Dolor vs patiment
Sabem que la vivència de l’embaràs, el part i la maternitat té un impacte en la salut mental i vincle de la dona i el nadó. Els professionals hem de saber acompanyar, cuidar, assessorar i tractar amb la màxima cura per afavorir que aquests processos es visquin de manera satisfactòria. Hem de treballar amb rigor per donar una atenció sanitària de qualitat.
Cures obstètriques-ginecològiques acurades
L’embaràs provoca a la dona un estat d’alta sensibilitat i susceptibilitat, per aquest motiu, busca informació i demanda cures respectuoses. Les professionals de l’obstetrícia hem de ser mot curoses en l’atenció que prestem perquè sigui de qualitat. Què demanden les dones i parelles? Com les nostres accions poden repercutir en su vivència?
Atenció a la dona amb antecedents d’abús sexual
L’abús sexual a la infància i les males experiències sexuals tenen una elevada incidència i importants repercussions en la salut emocional de les persones que les pateixen, sabem que amb l’edat es poden agreujar. Els professionals de la salut sexual i reproductiva necessitem formació per detectar i abordar aquests problemes: riscos, signes d’alarma, repercussions i maneig a la consulta o durant l’embaràs i el part per minimitzar-ne els efectes.
Atenció al Dol perinatal per professionals: Com abordar-lo
La mort d’un/a fill/a abans de néixer és una experiència tràgica pels pares/família que provoca un dol molt incomprès. La nostra societat i els professionals de la salut estem poc preparats per afrontar la mort, i podem tenir dificultats per fer una acompanyament en l’elaboració del dol. Aprenem conductes facilitadores.
Valoració global del sòl pelvià i musculatura adjacent per llevadores
Taller sobre la importància d’una bona valoració abdomino-pelviana. Criteris a tenir en compte, exploració, abordatge i educació sanitària.
Patologia de sòl pelvià: Indicadors de factors de risc. Què puc fer a la consulta?
Abordatge de les diferents patologies del sòl pelvià de la dona. Història clínica, anamnesi, incidència, causes, conseqüències, educació sanitària i actuació professional.
Abordatge de la sexualitat a una consulta ginecològica
De quina manera les nostres actuacions i rutines sanitàries poden impactar en la qualitat de la nostra assistència sanitària.